Tomalle ensimmäinen LUVA 2-luokassa

Maanantai 11.12.2023

Syksyllä pidetyn pienen huoltotauon jälkeen Tomakin pääsi kilpailemaan meille tämän vuoden/kauden viimeisessä agilitykisassa Lohjalla 10.12.2023. Tarjolla oli kaksi agilityrataa ja hyppyrata. Ensimmäisellä agilityradalla Toma jäi jo heti alkuun kiinni johonkin hyvään hajuun (tyttöjen hajut ovat mieleisiä) ja rata ei lähtenyt ollenkaan käyntiin. Siinä vaiheessa olin jo siinä mielentilassa että nämä kisat olivatkin tässä ja seuraavat radat mennään vaan rennosti treenaten. 

MUTTA seuraava rata olikin aivan huikean hieno suoritus Tomalta, irtosi niin hyvin ja kaikki kontaktit aivan täydelliset. Ei minkäänlaiset hajut häirinneet. Hieno nollarata hyvällä ajalla, yli 4 m /s etenemällä, 3-sija  ja ensimmäinen LUVA 2-luokassa agilityradalla. Emännältä tuli  melkoiset tuuletukset ja taisi jotain roskiakin mennä silmään :)

Mukava kauden lopetus ja ensi vuonna jatketaan toivottavasti samoissa tunnelmissa. 

IMG_1017.jpg

Iisalle OIVA 2-luokkaan agilityradoilla

Sunnuntai 12.11.2023

Koko loppukesän ja syksyn Iisaa agilityssa vaivanneen keppiongelman juurisyy löytyi jumiutuneista selkälihaksista. Iisa kävi pari kertaa huollossa koirahierojalla ja lihakset saatiin hyvin kuntoon. Sen jälkeen kisoissa käynti taitavan Iisan kanssa on ollutkin yhtä juhlaa ja vauhdikasta, iloista menoa. 

Janakkala 29.10 LUVA, tuomari Mona Liljegren 
Vantaa 11.11. LUVA x 2 ja OIVA (=oikeus vaihtaa 2.luokkaan agilityradoilla), tuomari Miia Kallio 

Danasta Suomen muotovalio

Maanantai 25.9.2023

Dana - D Greetta Garbo - täytti 2 vuotta sunnuntaina 17.9.2023. Viikkoa myöhemmin käytiin Hyvinkäällä kaikkien rotujen näyttelyssä. Tuomarina oli Päivi Eerola, joka muistaakseni ei ole aikaisemmin arvostelut koiriani. Dana käyttäytyi hienosti, tuomarikin mainitsi arvostelussa ' rauhallinen narttu' ja muutenkin kaikki oli kohdallaan erinomaisesti sekä sertin arvoisesti. Näin ollen Danasta tuli Suomen muotovalio ja oli myös tällä kertaa rodun paras (ROP) koira. 

Hieno näyttelypäivä vaikka melko pitkä päivä kun arvostelu oli heti toisena rotuna aamusta ja jäätiin myös iltapäivän ryhmäkehään. Dana on tosiaan rauhallinen ja kiltti koira. Kulutimme aikaa katselemalla muiden rotujen arvostelua mm. colliekehän laidalla. Dana lepäili ja nukkui kylkiasennossa maassa kehän laidalla vaikka colliet juoksivat siinä koko ajan vieressä. Välillä Dana nousi syliini jatkamaan uniaan. Ryhmäkehässä ei saatu mitään mainittavaa, tuomari ei ehkä edes tunnistanut rotua. 

Kilpailtu agilityssa

Torstai 6.7.2023

Kevään ja alkukesän agilitykisat on sujuneet oikein mukavasti. Toma saavutti myös hyppyradoilla huhti-toukokuussa oikeuden kilpailla 2-luokassa . Myös Iisa aloitti kilpailukauden mallikkaasti, 2 nolla-tulosta vappuna oikeutti myös siirtymisen 2-luokkaan, jossa kilpailtiin ensimmäisen kerran Liedossa juhannusaattona 23.6. Iisa oli hyvässä vauhdissa radalla ja saavutti ensimmäisen 0- tuloksen LUVAN arvoisesti. Myös agilityradoilla Iisa on mennyt muutaman kerran ilman ratavirheitä mutta siellä vauhti on ollut harmittavasti himpun verran liian hidas. Hyviä palkintosijoja on kuitenkin tullut roppakaupalla. 

_P1A2939.jpg

Agilitynollia

Sunnuntai 12.3.2023

Vuosi 2023 on alkanut ja jatkunut agilitytreenien - ja kilpailujen parissa. Toma saavutti luokkanousun (OIVA) 2- luokkaan agilityradoilla kun sai tarvittavat nollatulokset helmikuun ja maaliskuun aikana 1-luokan radoilla. Tomalla on 5 agilityratojen nollatulosta. Kuudella nollalla saa agilitymeriitin. Tätä vielä tavoittelemme jossain vaiheessa mutta nyt jatkossa kilpailemme 2-luokassa. 

Iisalla on menossa puomiprojekti, jolla otamme uudelleen käyttöön pysäytyskontaktin. Toivottavasti kesään mennessä tämä projekti valmistuu ja Iisa pääsee kilpailemaan myös agilityradoilla. 

Toma6.jpg
oiva_kuva.jpeg