Vuoden 2023 parhaat palkittu

Tiistai 16.7.2024

Vuoden 2023 parhaat PONit on palkittu ruusukkein. Toma - D Dumle Dumbo ja Iisa - D Elisabetti oli rodun parhaat Agilitykoirat tasapistein. Vuoden parhaan näyttelykoiran kisassa  Dana - D Greetta Garbo sijoittui kolmanneksi. 

IMG_1442.jpeg

H pennut lähtivät omiin koteihin

Sunnuntai 14.7.2024

H-pentueen pennut  on luovutettu uusille ihanille omistajille. Ensimmäisenä omaan kotiin lähti D Herra Hiili, kutsumanimeltään Romeo, joka matkasi Riihimäelle Eijan perheen luo. 

D Hilja Hipsukka, töpöhäntäinen äitinsä näköinen tyttö ei mennyt kauas, melkein naapuriin Keravalle Evan ja Vilin harrastuskaveriksi. 

Ansa eli D Hellä Heitukka sai kodin myös lähikaupungista Helsingistä Tiinan ja Timon perheessä. 

Toinen poika D Hra Huuma eli Luca matkasi asumaan Elinan kanssa Mikkeliin. 

Pikku tyttö D Hertta Hentukka, kutsumanimeltä Ninni sai emännäkseen Niinan Nokialta. 

Viimeiseksi omaan kotiin Lappeenrantaan on lähdössä tumma tyttö D Hilma Hiilikka. 

Olen todella iloinen ja onnellinen kun olen saanut tutustua jo ennen pentujen syntymää ja tämän 8 viikon aikana kerrassaan ihaniin uusiin ihmisiin, jotka ovat olleet erittäin kiinnostuneita rodusta.

TOIVOTAN KAIKILLE EMÄNNILLE/ISÄNNILLE MITÄ PARHAINTA LAATUAIKAA PENTUJEN KANSSA SEKÄ ONNELLISTA ELÄMÄÄ HYMYILEVÄN PONIN KANSSA.    

IMG_1410.jpeg IMG_14152.jpeg
IMG_1417.jpeg IMG_1422.jpeg
IMG_1431.jpeg

Agilityn JSP-SM 2024

Tiistai 18.6.2024 klo 12.28

Agilityn senioriohjaajien SM- kisat olivat tänä vuonna Pietarsaaressa, kisapaikkana toimi Tellus-halli. Osallistuin kisaan sarjassa 60+ seniorit Toman ja Iisan kanssa pikkumaksi-luokassa, jossa kilpaili yhteensä 31 koirakkoa. 

Ensin käytiin karsintakilpailu hyppyradalla, jonka perusteella kymmenen parasta tuloksen saanutta pääsi TOP 10 FINALIIN. Rata oli vaikeahko ja vain 8 koiraa sai siitä tuloksen. Toma teki hienon suorituksen ilman ratavirheitä mutta tuli hieman yliaikaa kun oudossa hallissa piti tarkistaa ratatyöntekijän luotettavuus. Sen jälkeen jatkettiin rataa reippaasti ja päästiin jatkokilpailuun Finaaliradalle kymmenen parhaan joukossa. 

Iisa taasen oli aivan villillä päällä ja ei pysynyt edes lähdössä. Tuloksena HYL mutta koiralla oli tosi kivaa :)

Finaalirataa odotettiin koko päivä ja jouduin lopulta juoksemaan sen kahden koiran kanssa kun Iisakin sinne 'arvonnassa' pääsi. Väsynyt ohjaaja ei aivan päässyt siinä parhaimpaan suoritukseen, Iisalle toinen HYL ja Tomalle 10 virhepistettä. MUTTA kun tulos tuli, Toman lopullinen sijoitus oli upea SM 8-sija

Mahtava oli reissata näiden rauhallisesti automatkalla olleiden karvakavereiden kanssa. Kisapaikallaan ei ollut mitään turhaa häsläämistä vaikka päivä oli todella pitkä ja koiria/ihmisiä oli paljon. Meteli isossa jalkapallohallissa oli välillä melkoinen. 

TOMA_JSP_2024.jpeg

Danan pennut ovat syntyneet / tietoja päivitetty 29.6.2024

Lauantai 18.5.2024

Dumboss H-pentue syntyi 17.5.2024. Dana ponnisti reippaasti 2 urosta ja 5 narttua perjantaina aamupäivällä. Kahdella tytöllä on töpöhännät ja muut ovat pitkähäntäisiä. Väriltään kaikki ovat mustavalkoisia kuten vanhempansa. Lisätietoja / Päivitetty 29.6.2024

Dana_ja_pentue_H_.jpeg

Toma ja Iisa kolmosiin agilityssa

Tiistai 7.5.2024 klo 11.51

Mahtava agility-viikonloppu takana. Kisasin lauantaina Lahdessa Iisan ja Toman kanssa sekä vielä sunnuntaina Toman kanssa Silver Runeissa Janakkalassa. 

Lahdessa Iisalle hypärinolla ja oikeus siirtyä 3-luokkaan (OIVA) sekä Tomalle agilitynolla ja oikeus siirtyä myös 3-luokkaan. 

Sunnuntaina ei tullut nollatuloksia mutta hurjan hyviä suorituksia silti. Toma näytti kyllä kaikki taitonsa, ihan huikeata menoa. Palkinnoksi taas saatiin lahjakortteja 1. ja 2.sijoituksilla SL2-luokassa. 

IMG_1130.jpg

Toma edistyy hyvin agilityssa

Lauantai 13.4.2024

Käytiin taas Toman kanssa juoksemassa 2-luokassa kolme kisarataa agilityssa Lohjalla 13.4.2024. Radat tuomaroi Mika Kangas. Toma oli hieman ylivireessä ja varasti lähdöissä, joten ensimmäiseltä agilityradalta tuli HYL. Toinen rata meni jo paremmin vaikka ei siinäkään lähtö täysin onnistunut,jonka vuoksi en ehtinyt ohjaamaan puomin jälkeiseen hyppyyn, siitä kielto ja 5 virhepistettä ja 3.sija. Kolmas rata oli hyppyrata ja se sujui oikein hyvin. Tomalla vauhtia sopivasti, juostiin maaliin ilman ratavirheitä. 0-tulos, saatiin LUVA sijoittuen kolmanneksi.

Kaiken kaikkiaan tuomari oli suunnitellut koirille oikein mukavat hyvälinjaiset radat. 

Tomalle ensimmäinen LUVA 2-luokassa

Maanantai 11.12.2023

Syksyllä pidetyn pienen huoltotauon jälkeen Tomakin pääsi kilpailemaan meille tämän vuoden/kauden viimeisessä agilitykisassa Lohjalla 10.12.2023. Tarjolla oli kaksi agilityrataa ja hyppyrata. Ensimmäisellä agilityradalla Toma jäi jo heti alkuun kiinni johonkin hyvään hajuun (tyttöjen hajut ovat mieleisiä) ja rata ei lähtenyt ollenkaan käyntiin. Siinä vaiheessa olin jo siinä mielentilassa että nämä kisat olivatkin tässä ja seuraavat radat mennään vaan rennosti treenaten. 

MUTTA seuraava rata olikin aivan huikean hieno suoritus Tomalta, irtosi niin hyvin ja kaikki kontaktit aivan täydelliset. Ei minkäänlaiset hajut häirinneet. Hieno nollarata hyvällä ajalla, yli 4 m /s etenemällä, 3-sija  ja ensimmäinen LUVA 2-luokassa agilityradalla. Emännältä tuli  melkoiset tuuletukset ja taisi jotain roskiakin mennä silmään :)

Mukava kauden lopetus ja ensi vuonna jatketaan toivottavasti samoissa tunnelmissa. 

IMG_1017.jpg

Iisalle OIVA 2-luokkaan agilityradoilla

Sunnuntai 12.11.2023

Koko loppukesän ja syksyn Iisaa agilityssa vaivanneen keppiongelman juurisyy löytyi jumiutuneista selkälihaksista. Iisa kävi pari kertaa huollossa koirahierojalla ja lihakset saatiin hyvin kuntoon. Sen jälkeen kisoissa käynti taitavan Iisan kanssa on ollutkin yhtä juhlaa ja vauhdikasta, iloista menoa. 

Janakkala 29.10 LUVA, tuomari Mona Liljegren 
Vantaa 11.11. LUVA x 2 ja OIVA (=oikeus vaihtaa 2.luokkaan agilityradoilla), tuomari Miia Kallio 

Danasta Suomen muotovalio

Maanantai 25.9.2023

Dana - D Greetta Garbo - täytti 2 vuotta sunnuntaina 17.9.2023. Viikkoa myöhemmin käytiin Hyvinkäällä kaikkien rotujen näyttelyssä. Tuomarina oli Päivi Eerola, joka muistaakseni ei ole aikaisemmin arvostelut koiriani. Dana käyttäytyi hienosti, tuomarikin mainitsi arvostelussa ' rauhallinen narttu' ja muutenkin kaikki oli kohdallaan erinomaisesti sekä sertin arvoisesti. Näin ollen Danasta tuli Suomen muotovalio ja oli myös tällä kertaa rodun paras (ROP) koira. 

Hieno näyttelypäivä vaikka melko pitkä päivä kun arvostelu oli heti toisena rotuna aamusta ja jäätiin myös iltapäivän ryhmäkehään. Dana on tosiaan rauhallinen ja kiltti koira. Kulutimme aikaa katselemalla muiden rotujen arvostelua mm. colliekehän laidalla. Dana lepäili ja nukkui kylkiasennossa maassa kehän laidalla vaikka colliet juoksivat siinä koko ajan vieressä. Välillä Dana nousi syliini jatkamaan uniaan. Ryhmäkehässä ei saatu mitään mainittavaa, tuomari ei ehkä edes tunnistanut rotua. 

Kilpailtu agilityssa

Torstai 6.7.2023

Kevään ja alkukesän agilitykisat on sujuneet oikein mukavasti. Toma saavutti myös hyppyradoilla huhti-toukokuussa oikeuden kilpailla 2-luokassa . Myös Iisa aloitti kilpailukauden mallikkaasti, 2 nolla-tulosta vappuna oikeutti myös siirtymisen 2-luokkaan, jossa kilpailtiin ensimmäisen kerran Liedossa juhannusaattona 23.6. Iisa oli hyvässä vauhdissa radalla ja saavutti ensimmäisen 0- tuloksen LUVAN arvoisesti. Myös agilityradoilla Iisa on mennyt muutaman kerran ilman ratavirheitä mutta siellä vauhti on ollut harmittavasti himpun verran liian hidas. Hyviä palkintosijoja on kuitenkin tullut roppakaupalla. 

_P1A2939.jpg

Agilitynollia

Sunnuntai 12.3.2023

Vuosi 2023 on alkanut ja jatkunut agilitytreenien - ja kilpailujen parissa. Toma saavutti luokkanousun (OIVA) 2- luokkaan agilityradoilla kun sai tarvittavat nollatulokset helmikuun ja maaliskuun aikana 1-luokan radoilla. Tomalla on 5 agilityratojen nollatulosta. Kuudella nollalla saa agilitymeriitin. Tätä vielä tavoittelemme jossain vaiheessa mutta nyt jatkossa kilpailemme 2-luokassa. 

Iisalla on menossa puomiprojekti, jolla otamme uudelleen käyttöön pysäytyskontaktin. Toivottavasti kesään mennessä tämä projekti valmistuu ja Iisa pääsee kilpailemaan myös agilityradoilla. 

Toma6.jpg
oiva_kuva.jpeg