Näyttelyssä Lahdessa RYP - 1

Sunnuntai 1.5.2022

Tänä vuonna vietimme Vappua koiranäyttelyssä Lahdessa. Ryhmänäyttelyssä esiintyi Iisa - D Elisabetti- ja pentunäyttelyssä Iisan 7 kk ikäinen tytär Dana - D Greetta Garbo -. 

Iisan arvostelu oli EH2. Tuomari toivoi Iisalle stabiilimpaa esiintymistä, muuten hän sanoi Iisalla olevan erinomaiset mittasuhteet ja luusto sekä feminiinisyys (sukupuolileima). Myös pään mittasuhteet ja karvan laatu oli hyvä. Silmät ovat vaaleat. 

Danan näyttelymenestystä saatiin sitten jännittää aivan näyttelyn loppuun saakka. Ensin rotukehässä rodun paras pentu, ryhmäkehässä ryhmän 1 paras pentu ja vielä viimeisillä voimillaan Dana jaksoi juosta mallikkaasti Best in Showssa näyttelyn kymmenen parhaan pennun joukossa. AIVAN HUIKEA PÄIVÄ meille kaikille mukana olleille. Suurkiitos Mirvalle koiran esittämisestä kehissä ja Kirsille koiran huoltamisesta. 

IMG_0690.jpg

IMG_0691.jpg

Kuvia G-pennuista

Sunnuntai 17.4.2022

Goldi
Goldi_kotona.jpg Goldi_talvella_.jpg
Ykä 
Yka2_2.jpg Yka_.jpg
Pyry 
Pyry3.jpg Pyry2.jpg

Rodun erikoisnäyttelyssä Lahdessa

Sunnuntai 20.3.2022

Rodun erikoisnäyttely, SSKY:N 100-vuotis juhlanäyttely siirrettiin alkuvuodesta ja pidettiin Lahdessa 19.3.2022. Näin ollen G-pennut ehtivät siihen ikään että pääsivät osallistumaan näyttelyyn 5-7 kuukauden ikäisten pentuluokkaan. Ihanat ja hyvin opetetut pennut Dana ( D Greetta Garbo) ja Eetu (D Gari Goopper) esiintyivät ensimmäisessä näyttelyssään IHAN SUPER tyylikkäästi. Pussailivat arvostelevaa tuomaria ja saivat käsittelykokemusta myös kehän laidalla olleelta miestuomarilta ennen kehän alkamista. Näiden pentujen esittäminen oli valtavan suuri ilo minulle kasvattajana. 

Danan arvostelu: 

6kk vanha, mittasuhteiltaan kaunis narttupentu jolla vielä pentumaisen kapea pää. Vahva kuono-osa ja hyvä pureta. Kaunis ylälinja. Hyvä runko ja raajaluusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Luonnontöpöhäntä. Hyvin kauniit sivuliikkeet. Tasapainoinen kokonaisuus. Niukassa pentukarvassa.

Eetun arvostelu: 

Mittasuhteiltaan ja ääriviivoiltaan oikea, 6kk vanha pentu. Vahvakuonoinen pää. Hyvä purenta. Kallo saa vielä hieman levitä. Erinomainen ylälinja. Vahva runko ja raajaluusto. Kovin voimakkaasti kulmautunut takaa, ja voisi ojentaa kinnertään liikkeessä paremmin. Luonnontöpöhäntä. Liikkuu hyvin sivulta, hieman kapeasti takaa.

_50A9221.jpg
_50A9451.jpg

Iisan agilitytuloksia

Lauantai 12.3.2022

Iisa ( D Elisabetti) on aloitellut mammaloman jälkeen jälleen agilityharjoittelun. Parissa virallisessa kilpailussakin on jo käyty starttaamassa ; 5 hyppyrataa on alkuvuodesta juostu ja hyväksytty tulos on saatu kolmelta radalta. Ensimmäinen nolla- tulos ja LUVA saatiin Lohjalta 12.3.2022. Aivan mahtavaa! 

Rauhallista Joulua

Tiistai 21.12.2021

Taas on aika rauhoittua vuoden tärkeimpään juhlaan. 

Toivotan Iloista ja Rauhallista Joulua sekä Onnellista Uutta Vuotta 2022 kaikille PON ystäville ja kasvateilleni. 

IMG_2158.JPG

G-pentue ja omat kodit

Lauantai 13.11.2021

Tässä viikonvaihteessa G-pennut lähtivät omiin ihaniin koteihinsa. Paljon rakkautta ja onnellisuutta kaikille pennuille ja heidän uusille omistajille. 

Pyry ( D Glarke Gable, poika 1) muutti Sannan ja Ramin perheeseen Ylöjärvelle, Eetu ( D Gari Goopper, poika 2 ) Tanjan perheeseen Orivedelle, Yoda ( D Gary Grant, poika 3) Pian ja Harrin perheeseen Naantaliin ja Goldi ( D Goldie Ghawn, tyttö 1) Sipooseen Sandran perheen kotiin.  Ykä ( D George Glooney, poika 4) saa kodin Espoossa Mikan perheessä ja pikkutyttö Dana ( D Greetta Garbo) muuttaa sijoituskotiin Kirsin luo Jämsänkoskelle. 

Pyryn_omistajat.JPG
Eetun_omistajat.JPG
Pallopojan_omistajat.JPG
Goldien_omistajat.JPG
Ykan_omistajat.JPG

Tomalle ensimmäinen LUVA agilityssa

Torstai 4.11.2021 klo 18:00

Kilpailin Toman kanssa pikkumakseissa virallisissa agilitykilpailussa Lohjalla 30.10.2021. Perusradalla Toma teki ensimmäisen 0-tuloksen alle ihanneajan saaden näin ensimmäisen LUVAn. Sijoitus oli kolmas. Kepit onnistuivat tällä kertaa hienosti ja muutenkin Toma malttoi kuunnella käskyjä hyvin. Toma on teknisesti taitava mutta välillä irtoaa liian hyvin ja lukee rataa omatoimisesti. Tästä on hyvä jatkaa! 

G-pentueen viralliset nimet

Maanantai 1.11.2021

G-pentueen viralliset nimet ovat: 

D Glark Gable (poika 1) 
D Gari Gooper (poika 2)
D Gary Grant (poika 3) 
D George Glooney (poika 4) 
D Goldie Ghawn (tyttö 1) 
D Greetta Garbo (tyttö 2) 

DSC07631_2.JPG
DSC07632_2.JPG
DSC07635_2.JPG
DSC07657_2.JPG
DSC07654_2.JPG

Uusia kuvia pennuista ( 2vko)

Sunnuntai 3.10.2021

G pentue on kahden viikon ikäinen. Pentujen silmät ovat auki ja kuulokin toimii. 
Iisa-emä on selviytynyt äidin tehtävästä hienosti. Pentulaatikossa on ollut hiljaista paitsi viime päivinä on kuulunut kaikenlaista ääntelyä kun yritys päästä jaloilleen ja liikkeelle on kova. 

Tytot_1_ja_2_.jpg
Tytöt
Poika1c.jpg
Poika 1
Poika2d.jpg Poika3c.jpg
Poika 2  Poika 3 
Poika4d.jpg Tytto1b.jpg
Poika 4 Tyttö1
Tytto2c.jpg
                                        Tyttö2 

G-pennut viikon ikäisiä

Lauantai 25.9.2021

Iisan ja Armaksen pennut ovat viikon ikäisiä ja kasvaneet hyvää vauhtia. 

Kuvia löytyy täältä

Tytto2a.JPG

Iisan ja Armaksen pentue syntyi

Lauantai 18.9.2021

Dumboss G-pentue syntyi 17.9.2021 vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen illalla ennen päivän vaihtumista. Pentueessa on 4 poikaa ja 2 tyttöä. Emä ja pennut voivat hyvin. 
Lisätietoja vanhemmista täältä. 

Ensimmäinen pentu oli suurikokoinen ja Iisan pitkään jatkuneesta ponnistelusta huolimatta, sitä ei alkanut kuulua. Lähdimme pikaisesti päivytykseen klo 21 jälkeen. Puolen tunnin  automatkan jälkeen juuri kun auto pysähtyi eläinlääkäriaseman parkkipaikalle, pentu syntyi hyväkuntoisena auton takapenkille. Takaisin kotiin päästyämme, toinen poika syntyi saman tien ja loputkin pennut vaivattomasti tasaiseen tahtiin. Automatkalla kasvattajalla pyöri kyllä kaikenlaiset ajatukset mielessä, äitikoira oli onneksi koko ajan hyvin rauhallinen ja hoiti ensisynnyttäjänä autoonkin syntyneen pennun huolellisesti ja taitavasti. 

iisan_pentue.jpg

Iisa on kantava, odotamme pentuja vkolla 37

Tiistai 17.8.2021

Tarkempia tietoja suunnitellusta pentueesta  täältä. 

Iisalle ensimmäinen serti

Sunnuntai 11.7.2021

Hellesään huvituksia, paahtavassa kuumuudessa, pitkästä aikaa näyttelymatka. 

Laukaan koiranäyttelyssä 11.7.2021 yllättäen oli jopa 5 PONia esiintymässä. 
Iisa - D Elisabetti avoimen luokan ERI1, SA. Parhaan nartun valinnassa Iisa sijoittui toiseksi (PN2) ja sai palkinnoksi ensimmäisen sertinsä.  Kiitos Mirvalle ja Kirsille mukavasta matkaseurasta, oli tosi kiva nähdä yli vuoden koronasta johtuvan tauon jälkeen. 

Iisa_serti.jpg

Iisan tuloksia agilityssa ja tutkimuksissa

Keskiviikko 5.5.2021

Vietimme vappupäivää virallisissa agilitykilpailuissa. Iisa starttasi ensimmäistä kertaa hyppyradalle pikku-maxeissa. Lähtö oli tällä kertaa liian vauhdikas ja Iisa karkasi väärälle esteelle jonka seurauksena tuli hylätty rata. Muuten meillä oli oikein mukavaa ja loppurata harjoitusmielessä sujui sitten oikein hyvin. 

Maanantaina vapun jälkeen käväisimme virallisissa selkäkuvauksissa ja sieltä saatiinkin sitten hienot tulokset. Selän rakenne normaali (LTV0 ja SP0). 

_P1A29432.jpg

Tytti ja Teppo luovutettu

Sunnuntai 18.4.2021

Iloisin mutta samalla myös haikein mielin luovutin F pennut niiden ihanille omistajille. Nimensä mukaisesti toivotan pennuille kaunista ja onnellista elämää uusissa kodeissa. Tämä pentue tuli minulle monessakin mielessä erityisen tärkeäksi.

Pennut muuttivat Helsingin seudulle. D Felix Feliks eli Teppo saa seuraa kissoista ja vanhemmasta koiraherrasta Hannan ja Jyrkin kotona. D Fionna Felicia eli Tytti asustaa Kristiinan luona Itä-Helsingissä. 

Kristiina_ja_Tytti.jpg
Hanna_Jyrki_ja_Teppo.jpg

F pennut viralliset nimet

Lauantai 20.3.2021

F-pennut ovat nyt neljän viikon ikäisiä. 

Virallisiksi nimiksi tulee Dumboss Fionna Felicia ja Dumboss Felix Feliks. 

Teppo_4_vko.JPG
Tytti_4_vko.JPG

Twistin ja Armaksen pennut syntyneet

Torstai 25.2.2021

Twisti synnytti torstaina 18.2.2021 neljä pentua ( 2+2) normaalisti. Kaikki pennut olivat melko suurikokoisia 360-440 g. Valitettavasti kahdelle pennulle (1+1) tuli komplikaatioita (hengitysteissä vettä) ja lääkityksestä huolimatta niiden olo ei tullut paremmaksi. Surullisin ja raskain mielin jouduin päästämään ne pieniksi enkeleiksi muutaman päivän ikäisenä. Twisti oli erityisen huolissaan pentujen tilasta. Nyt se saa rauhoittua hoitamaan kahta pienokaista jotka ovatkin kasvaneet valtavasti, maitoa on riittänyt runsaasti. 

Työnimeltään Teppo ja Tytti ovat tänään viikon ikäisiä. Lisää kuvia 

Teppo.jpg
Tytti.jpg

Twisti on kantava

Tiistai 19.1.2021

Twisti on käynyt tänään tiineysultrassa ja on kantava. Eläinlääkäri arvioi pentuja olevan 5 tai 6 eli pentueen koko on samaa luokkaa kuin Twistin aikaisemmat pentueet  2017 ja 2019. 

Twistin_pusu.jpg

Suunnittelua

Lauantai 5.12.2020

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi kuulumiset vuodelta 2020 ovat olleet vähäisiä. Koiranäyttelyitä ei ole pidetty ja muitakin tapahtumia on peruutettu runsaanlaisesti mm. meitä on koskenut kahden agilitymittaustilaisuuden peruuntuminen. 

Koirien kanssa harrastaminen ei onneksi ole loppunut kokonaan. Olen jatkanut agilityharjoituksia säännöllisesti Iisan ja Toman kanssa 2-3 kertaa viikossa. Molemmat ovat edistyneet hienosti ja toivottavasti ensi vuonna päästäisiin myös kilpakentille. Iisan kanssa olen osallistunut muutamaan epävirallliseen kisaan syksyn aikana ja tulokset ovat olleet lupauksia antavia. Koira toimii hienosti ja osaa jo hyvin keskittyä radalla. Minä siellä mokaan jos jokin pieleen menee. 

Tomasta tuli pari viikkoa sitten neljän tytön ja yhden pojan onnellinen isä. Lisätietoja näistä pennuista löytyy Ponvillan kennelin sivuilta. 

Tilanteesta huolimatta meilläkin on pentuesuunnitelmia alkuvuoteen. Twistin juoksu on alkanut ja astutus on ajateltu tapahtuvan parin viikon kuluttua. Pentuvarauksia ja tiedusteluja voi tehdä tekstiviestillä tai soittopyynnöllä 050 4258450 tai sähköpostitse vuokko(at)elisanet.fi. Olen huonosti tavoitettavissa puhelimitse työaikana mutta vastaan soittopyyntöön pikimmiten. 

Hyvää Itsenäisyyspäivää sekä iloista Joulun odotusta ja pysytään terveinä!

PON Virtuaalikatselmus 2020

Maanantai 17.8.2020

Koronaepidemian vuoksi PON katselmus 2020 pidettiin virtuaalisena. Tuomarina toimi Tarja Löfman. Katselmukseen osallistujamäärä oli ennätyksellinen, 62 koiraa. 
Tapahtumaan lähetettiin etukäteen pääkuva ja sivukuva sekä video koiran esiintymisestä. Dumboss kennelistä oli mukana ihastuttavasti 10 koiraa. 

Tapahtumapäivänä 16.8.2020 tuomari arvosteli jokaisen koiran suullisesti. KP:n saaneet koirat laitettiin paremmuusjärjestykseen. Jokaisesta luokasta palkittiin viisi parasta. Lopuksi tuomari valitsi luokkien voittajista parhaan uroksen ja parhaan nartun. Jännitystä riitti loppuun asti. 

Dumboss kennelin koirien menestys oli aivan mahtava ja minulle yllätyksellinen. Saimme juhlia tuplavoittoa. Paras uros ja BIS 1 oli Toma- D Dumle Dumbo sekä paras narttu /VSP Toman äiti Twisti - Lovlipon Twister. Kunniapalkinnon saivat myös Iisa - D Elisabetti , joka juniorinarttujen toinen sekä Armas - D Charmant Cökkö, joka oli aikuisten urosten toinen. 
Toma kilpaili nuorten urosten, noviisiluokassa, jossa oli suurin luokka osallistujamäärältään, 13 osallistujaa. Turistiluokassa oli mukana Edelman sekä Mikki ( Bis turisti 5 ja yleisön suosikki). Tapahtumaan osallistuivat myös Ego, Bruno, Huugo ja Joqu. Lämmin kiitos kaikille mukana olleille, oli ihana nähdä teitä pitkästä aikaa. Hienosti hoidettuja ja kauniita koiria jokainen. 

Toma5.jpg
Twisti.jpg

Vanhemmat kirjoitukset »