Vuoden viimeinen näyttely

Taas vierähti kaksi päivää Helsingin Messukeskuksen Voittaja-näyttelyissä. Tänä vuonna PONeilla oli melko runsas osanotto koska junioriluokan koiria oli pitkästä aikaa esiintymässä useampi kuin yksi. Meidän kenneliä edusti molempina päivinä juniorit Sofi - D Chance'amour ja sunnuntaina Armas - D Charmant Cökkö. Lisäksi valioluokassa Nea esitti juuri valioituneen Twistin - Lovlipon Twister. Juniorit eivät olleet tällä kertaa parhaimmillaan, Sofi hieman ylipainoinen ja Armas muuten vaan villi tuttuun tapaansa. Mutta Nean huippuesiintyminen Twistin kanssa oli ihanaa katseltavaa, aivan kyynel tuli mummun silmiin. Olen todella ylpeä tästä hienosta parivaljakosta. 

Lauantaina Twisti oli paras narttu kakkonen saaden cacibin sekä sunnuntaina jännittävän näytöksen jälkeen rodun paras narttu, cacib, VSP sekä VOITTAJA 2016. Nealta lensi vauhdissa kenkäkin kehässä mutta ei se tahtia haitannut vaan ilman kenkää juosten Nea esitti koiran upeasti ykköspallille asti. Tuomarin sanoin Well done.

Tulokset

Helsinki Winner 10.12.2016
D Chance'amour Eri3
Lovlipon Twister Eri1, SA, Cacib pn2

Helsinki Voittaja 11.12.2016
D Charmant Cökkö EH
D Chance'amour Eri3
Lovlipon Twister Eri1, SA, Cacib, VSP, Voittaja 2016

Herning 5. - 6.11.2016

Marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna olimme bussimatkalla Tanskassa, jossa osallistuimme kahteen koiranäyttelyyn;  Tanskan Voittaja ja Pohjoismaiden Voittaja -2016. Kehässä esiintyi molempina päivinä ihana juniorityttö Sofi D Chance'amour. Lauantain tuomari näki Sofin liian lyhyenä ja paksuna jonka vuoksi Sofi sai näytteluransa ensimmäisen arvostelun, jonka laatu arvosana oli EH eli erittäin hyvä.

Sunnuntain tuomarin mielestä Sofin kaikki linjat olivat kohdallaan ERINOMAISESTI sekä sertin arvoisesti. Lisäksi Sofi sai Pohjoismaiden juniori voittaja PMJV-2016 tittelin. Serti jää myös odottamaan mahdollista valioitumista yli kahden vuoden iässä.

Matka oli kaikin puolin antoisa ja oli mukava tutustua uusiin ihmisiin ja koiriin. Matkalta ei puuttunut naurua, eikä vauhtia ja kommelluksia.

Näyttelyssä Tallinnassa

Viikonloppuna 23.9 - 25.9.2016 käväisimme jälleen näyttelymatkalla Tallinnassa Armaksen, Twistin ja Nean kanssa. Molemmat koirat menestyivät hyvin, Twisti molempina päivinä rodun paras saaden  sertin yli 2 vuotiaana. Armas sai myös kolmannen Eestin juniori- sertin. Juhlimme siis kolmea muotovalion arvoa; Twististä tuli Suomen ja Eestin valio sekä Armaksesta Eestin juniorivalio. Upea viikonloppu ja päätös kesänäyttelyille!

KV näyttelyssä Tallinnassa

Viikonloppuna 19.8- 21.8.2016 tein Nean ja Micon kanssa näyttelyreissun Tallinnan kansainvälisiin näyttelyihin kolmen koiran voimin, juniorluokissa Armas ja Sofi sekä avoimessa luokassa Twisti. Aivan mahtava reissu kaikin puolin.

Nea esitti Twistin ensimmäisen kerran aivan itsenäisesti virallisessa näyttelyssä. Hienosti meni, 2 cacibia tuli palkinnoksi, sertejä ei voitu ottaa vastaan ( Twisti on vielä alle 2-vuotias).

Armas ja Sofi kilpailivat keskenään rodun parhaan ja rodun parhaan juniorin - tittelistä. Sofi vei tällä kertaa voiton. Sofista tuli myös Eestin Juniorivalio, johon vaaditaan 3 juniori-sertiä. Sisarukset esiintyivät ensimmäisenä päivänä myös parikilpailussa.

Tulokset 20.8 ja 21.8
D Charmant Cökkö VSP/VSP junior, j-serti
D Chance'amour ROP/ROP junior, j-serti 
Lovlipon Twister PN2 , CACIB

Helsinki KR 28.8
D Chance'amour ROP ja serti

Näyttelytuloksia

Porvoo ryhmänäyttely 30.7

Porvoossa yllätti kaatosade. Näyttelykentälle tuli melkoinen tulva , vettä oli niin paljon että teltat ja häkit uivat vedessä. Onneksi ehdimme käydä kehässä arvosteltavana ennen tätä.

D Chance'amour 'Sofi' PN1 , ROP ja serti
Minni EH1

.

Kansainvälinen näyttely Kokkola 9.7.2016

C-pentueen äiti D Bossanova 'Joqu' sai ensimmäisen sertinsä ja cacibinsa. Tuomari piti kovasti tytön rakenteesta ja pahoitteli moneen kertaan että ei voinut laittaa Joqua rodun edustajana isoon kehään liian ujon käytöksen vuoksi. Tuloksena kuitenkin vastakkaisen sukupuolen paras VSP  josta olen todella iloinen.

Myös Joqun poika 'Mosse' D Chachaa Chuck, joka asuu Annen luona Kokkolassa, esiintyi ensimmäisessä näyttelyssään. Erinomaisesti meni sekin. Komea poika!

Näyttelyssä Raumalla ja Järvenpäässä

C-pennut täyttivät 9 kuukautta 14.5.2016. Sofi - D Chance'amour - ja Armas - D Charmant Cökkö- pääsivät osallistumaan ensimmäiseen viralliseen näyttelyyn, joka oli Raumalla. Lähdimme liikkeelle aamulla varhain. Sää oli surkea ja vettä satoi melkein koko matkan. Sen hetken kun siirryimme näyttelypaikalla autosta kehäalueelle, sade hieman taukosi ja pääsimme kuivana telttaan. Kehän aikana sade oli melkoinen joten tällä kertaa esitettiin märkiä ja kuraisia koiria.

Mutta sateesta huolimatta tunnelma ja tulokset olivat todella hienot. Armas korkeajalkaisena ja suurena oli ERITTÄIN HYVÄ ja Sofi ERINOIMAISENA sai heti ensimmäisessä näyttelyssään SERTIN sijoittuen nartuissa toiseksi ja oli myös paras juniori. Tuomari oli puolainen joten serti on sitäkin arvokkaampi. Sofista tuli nuorin sertin saanut koirani ( Twisti sai viime kesänä ensimmäisensä 9 kuukauden + 1 päivän ikäisenä).

Lauantaina 28.5 olin näyttelyssä Armaksen kanssa Järvenpäässä. Tällä kertaa ei satanut vaikka olikin pilvistä. Armakselle näyttelyn tarkoituksena oli harjoitella kehäkäytöstä ja muiden koirien kohtaamista. Armas on vilkas ja mielestäni vähän yli-sosiaalinen, jonka vuoksi se haluaa tervehtiä kaikkia. Hyvin poika selvisi tästä harjoituksesta ja näyttelytuloskin yllätti minut.
Tuomari tutki ja arvosteli koirat tosi tarkasti jonka vuoksi kehä oli myöhässä. Mutta mieluummin niin kuin että saa muutaman sanan arvostelun jolla ei ole mitään merkitystä. Mielestäni tämän tuomarin kohdalla toteutui se mikä on näyttelyn tarkoituskin. Armas oli hänen mielestään ERINOMAINEN nuori poika, paras uros 3 ja sai vara-sertin.Pentunäyttelyssä

Vuoden 2016 näyttelykausi on aloitettu pentunäyttelyissä C-pentusten kanssa.
Armaksen ( D Charmant Cökkö) esiintyi ensimmäisen kerran 5 kk ikäisenä Lahden näyttelyssä 17.1. Iloinen Armas oli ROP pentu. Helmikuussa 13.2 Sofi (D Chance'amour) ja Armas juoksivat kehässä toisessa Lahdessa järjestetyssä pentunäyttelyssä. Aivan ihastuttava Sofi oli ROP ja Armas VSP pentu. Iitua (D Chanelle) kävimme tapaamassa Jyväskylän näyttelyssä 12.3. Siellä Armas oli ROP ja Iitu VSP pentu. IHANAT JOGUN JA ROOPEN LAPSET!